Головна » 2018 » Березень » 17 » Для батьків
0:12 AM
Для батьків

Шановні батьки!

Доводимо до Вашого відома, що в м. Харкові працює Харківська обласна центральна психолого – медико – педагогічна консультація (далі ХОЦ ПМПК), яка є державною діагностико – корекційною структурою, що функціонує у системі освіти України згідно з спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Академії педагогічних наук України від 07.07.2007 №569/38 «Про затвердження Положення про центральну та республіканську (Автономна республіка Крим), обласні, Київську та Севастопольську міські, районні (міські) психолого-медико-педагогічні консультації» .

В м. Харкові та Харківській області існує мережа закладів дошкільної та загальної середньої освіти для дітей з психічними та (або) фізичними вадами.

Діяльність ХОЦ ПМПК спрямована на виявлення, облік, діагностичне обстеження дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, віком до 18 років, направлення їх до спеціальних закладів дошкільної та загальної середньої освіти для дітей з психічними та (або) фізичними вадами, лікувальних закладів відповідного типу, установ та закладів системи праці та соціального захисту населення. Також спеціалісти ХОЦ ПМПК консультують батьків (осіб, які їх замінюють), педагогів, медичних працівників з питань навчання, виховання, соціальної адаптації та інтеграції у суспільне життя дітей з відхиленнями в психофізичному розвитку.

Основними завданнями ХОЦ ПМПК є:

  • здійснення діагностичного обстеження дітей з метою виявлення порушень їхнього психофізичного розвитку;
  • визначення адекватних умов навчання, виховання, лікування, соціально – трудової адаптації дітей, що мають психофізичні вади;
  • надання консультативно – методичної допомоги сім´ям, які виховують удома дітей з тяжкими порушеннями психофізичного розвитку;
  • здійснення координаційних функцій та контролю за діяльністю районних (міських) ПМПК.

В ХОЦ ПМПК працюють такі консультанти: практичний психолог, логопед, олігофренопедагог, сурдопедагог, тифлопедагог, лікар-психіатр.

За консультацією звертатися до завідувача закладу.

Переглядів: 284 | Додав: nmdnz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar